ANDROS                                ◊ JAŠUBEG EN JERED

zgodbepesmieseji in člankiknjige raznoVSEMIRJE

 
KAZALO      
začetna stran, domov ANDROS - avtor se predstavi
Kratka predstavitev moje malenkosti, bibliografija, priznanja, ki sem jih prejel za ustvarjalnost, moji foto-portreti skozi čas, od kod izvira ime Andrej in kakšna je bila moja genetska pot - torej, od kod so moji predniki.
JAŠUBEG EN JERED - fanzin za spekulativno fikcijo
Spletni fanzin Jašubeg en Jered - novice iz Drugotnosti izdaja društvo Zvezdni prah, združenje ljubiteljev spekulativne literature, kjer sem tudi njegov predsednik. Preberite zanimive eseje, fantazijske, znanstveno-fantastične zgodbe in grozljivke, nasmejte se ob vesoljskem humorju. Na tej strani so shranjene vse do sedaj izdane številke fanziva v PDF obliki.
zgodbe
Na tej strani je zbranih nekaj mojih zgodb, nekatere so fantazijske, pravljične, druge so sodobne, a vsaka je po svoje presenetljiva.
pesmi
Pesmi, ki sem jih napisal. Menim, da nisem najboljši pesnik, a nekaj je verjetno dobrih pesmi. Sam sem posebej ponosen na balado LEGENDA O ŠIMENO NO AGATI, ki je nastala na podlagi ljudskih motivov.
eseji in članki
Zanima me mnogo področij. Zato jih proučujem in si naredim kratke zapise. Iz njih čez čas nastanejo eseji, članki in prispevki, ki sem jih objavil v številnih časopisih, revijah in na internetnih straneh.
knjige
Do sedaj (2020) sem napisal in so mi izdali enajst knjig. Tri knjige so priročniki, ostalih osem so otroški romani in romani za odrasle.
razno
Stran prinaša različne teme, ki jih nisem zajel na drugih straneh. Zapisana so nekatera moja razmišljanja, predstavljene so meni najljubše knjige, in še več.
VSEMIRJE
Ko sem bil star pet let, sem se na morju ozrl v nebo. Zagledal sem 'veelikaansko' število zvezd. Vprašal sem se, zakaj jih je toliko?. Od takrat me pritegne vse, kar je povezano z Vesoljem, torej Vsemirjem, kot mu pravimo slovensko.
  servisna stran in povezave
Tukaj je zapisana izjava o avtorskih pravicah. Ob tem pa so še povezave na zanimive druge internetne strani.

Vse pravice pridržane. © 2007, Andrej Ivanuša, Maribor. Zadnja sprememba na tej strani: 01.11.2021
 
na vrh strani